De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft na een selectietraject VX Company Managed Services als ict-beheerpartner gekozen. Overeengekomen is dat de ict-dienstverlener uit Baarn het werkplekconcept Smart@Office bij de NVZ invoert. Het concept is gebaseerd op Microsoft Office 365.

De NVZ had Office 365 in huis maar maakte daar amper gebruik van. Met de inzet van Smart@Office-concept van VX en de daarbij op de eindgebruikers afgestemde trainingen verwacht de vereniging tot een goede samenwerking, kennisdeling en informatievergaring te komen.

De NVZ krijgt een werkomgeving waarin de 65 medewerkers via een overzichtelijk dashboard direct toegang hebben tot informatie over bijvoorbeeld de leden van de NVZ, projecten, applicaties en nieuws, en gezamenlijk kunnen werken aan documenten.

Het dagelijks beheer en de gebruikersondersteuning van deze werkomgeving heeft de vereniging in handen gelegd van VX Company Managed Services. De NVZ selecteerde de ict-dienstverlener na een aanbestedingstraject waarbij onder andere Outsourcing Hub werd ingeschakeld om uit de vele aanbieders een voorselectie te maken.

 

Eind 2016 begon de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) de selectie voor het vervangen van de voormalige ICT-leverancier. In het selectietraject is heel bewust gekozen voor het gebruiken van Outsourcing Hub, omdat de NVZ vooral zocht naar een goede match op het aspect “relatie”. En dat werkte: na een relatief kort en intensief selectietraject koos de NVZ voor VX Company Managed Services uit Baarn, mede om haar innovatieve werkplekconcept SMART@OFFICE.

Op zoek naar een nieuwe ICT-beheerpartner

De NVZ was toe aan een nieuwe partner op het gebied van werkplekbeheerdiensten. Zoals Elise de Jong, hoofd Bestuurs- en Directiezaken van de NVZ, aangeeft: “wij zochten vooral een partner waarmee het prettig samenwerken is. Een partner die we kunnen vertrouwen en aan wie we met een gerust hart ons werkplekbeheer kunnen overlaten”. De relatie tussen de NVZ en de vorige beheerpartij ging al vele jaren terug, maar dat gaf niet de doorslag om door te gaan met het contract, dat bijna afliep. Dus tijd om een andere partner te vinden, die beter paste bij de NVZ.

Rudolf Liefers, van LIEFERS | Consultancy, adviseerde al vroeg in het traject aan de NVZ om Outsourcing Hub te gebruiken. Zijn indruk was dat de bekende leverancierslijstjes, zoals bijvoorbeeld van Giarte, mogelijk niet de meest geschikte leverancier zouden bevatten. Dit omdat het NVZ qua omvang als een middelgrote MKB-organisatie kan worden gezien. Daar hoort een partij bij die goed is in het bedienen van dergelijke “mid-market klanten”.

 

BRONNEN: COMPUTABLE 17 juli 2017 en Outsourcing HUB

Deel dit in je netwerk
Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone